Ιθάκη. Το καταπράσινο στολίδι του Ιονίου. Το διασημότερο νησί παγκοσμίως. Ο προορισμός του καθενός. Η Ιθάκη του.

Πατρίδα του πιο διάσημου θαλασσοπόρου της ιστορίας. Του βασιλιά της, Οδυσσέα. Ο οποίος παρόλο που περιπλανήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του τότε γνωστού κόσμου, " Πάντα στο νου του είχε την Ιθάκη".

Και σήμερα, στο μικρό αυτό νησί σύμβολο, ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στα βήματα του μυθικού αυτού ήρωα.

Να δει το παλάτι του στην περιοχή Αγ. Αθανάσιος "Σχολή Ομήρου", να κάνει το μπάνιο του στο Βασιλικό λιμένα "Αφάλες" ή στα λιμανάκια του Ρείθρου "Φρίκες", στο λιμάνι της Πόλης "Σταυρός" ή στο Λιμήν του Φόρκυνος "Δεξά".

Αλλά και σε άλλες διάσημες και με πεντακάθαρα νερά παραλίες του. Στο νότιο τμήμα του το Φιλιατρό, τα Καμίνια, ο Μπροστά Αετός, το Γιδάκι με τα πρασινογάλανα νερά του που θυμίζουν έντονα Καραϊβική.

Αλλά και στο Βόρειο τμήμα, ο Αι Γιάννης, τα Κουρβούλια, η Πλατυνάμος και πολλές ακόμα μικρές παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψει ο επισκέπτης.

Να περιπλανηθεί στο κοσμοπολίτικο Βαθύ, να πιεί τον καφέ του με θέα το Ιόνιο στο Περαχώρι. Στο κεφαλοχώρι της Βορείου Ιθάκης Σταυρό, στα γραφικά χωριουδάκια της Ανωγής, της Εξωγής, των Φρικών, αλλά και στο κοσμοπολίτικο αλλά συνάμα και γραφικό Κιόνι. Να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα από τη Λεύκη ή το Χάνι. Να προσκυνήσει στην Παναγιά των Καθαρών και να απολαύσει την απέραντη θέα που προσφέρει το όρος Νήριτον.

Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να ταξιδεύει όλη την ημέρα μιάς και η μεγαλύτερη απόσταση είναι μόλις 25χλμ.

Σας περιμένουμε λοιπόν να τα απολαύσετε.